Nieuws

Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen geopend

In maart 2018 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. We zoeken raadsleden, fractievoorzitters en wethouders. Herken jij jezelf hierin, stel jezelf dan kandidaat of neem contact op voor meer informatie. Ken je iemand anders, die volgens jou prima in dit profiel past, dan horen we graag jouw tip! Ons aanspreekpunt voor de kandidaatstelling is Frans Ligthart, afdelingssecretaris, via e-mail: Maastricht-Heuvelland@groenlinks.nl. De kandidaatstelling sluit op 25 augustus 2017.

Lees verder

GroenLinks heeft een campagnepand in Maastricht

Met dank aan In de Rooden Leeuw, Bogaardenstraat 50. Op donderdagavonden en zaterdagmiddagen hebben we een programma van presentaties, films (video's), gesprekken, voorbereiding van en informatie over de verkiezingen. Zeker tot en met maart 2017.
Het bestuur/campagneteam van GroenLinks Maastricht-Heuvelland vroeg een aantal mensen om een onderwerp te presenteren. Maar jouw onderwerp is ook welkom!
Voel je bij deze uitgenodigd om als GroenLinkser een invulling te geven aan een donderdagavond of zaterdagmiddag. Mail hiervoor naar Maastricht-Heuvelland@groenlinks.nl en je wordt gebeld voor de nadere uitwerking.

De onderwerpen en data van komende avonden en middagen vind je in de Agenda (onderaan de pagina)

GL-kandidate Tweede Kamer

Marion van der Kleij, onze fractievoorzitter van GroenLinks in Gulpen-Wittem staat op plaats 25 van de concept-kandidatenlijst voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Omdat zij "een aanpakker (is) die haar twee inhoudelijke passies, onderwijs en duurzaamheid, heeft samengebracht. Ze werkt in het onderwijs en heeft haar eigen stichting waarin zij overheden en het bedrijfsleven stimuleert tot duurzaam onderwijs. (...) Zij draagt op aansprekende wijze haar ideeën uit en legt daardoor verbinding met vele groepen in de samenleving", zoals de kandidatencommissie schrijft.

Als bestuur van de afdeling Maastricht-Heuvelland en Limburgse collega's ervaren we haar resultaten, inzet en betrokkenheid al vele jaren. We hopen dat Marion haar kwaliteiten straks op landelijk niveau voor GroenLinks kan inzetten, en uitbreiden. Succes, Marion !

Themadag herindeling in Zuid-Limburg

Zaterdag 1 oktober jl. organiseerde de afdeling Maastricht-Heuvelland een discussiebijeenkomst over gemeentelijke herindelingen.

Een 30-tal leden en niet leden waren aanwezig en deden, onder leiding van dagvoorzitter Gert-Jan Krabbendam (fractievoorzitter te Maastricht), mee aan een levendige discussie met diverse GL-bestuurders uit de regio.

Onze Maastrichtse wethouder Gerdo van Grootheest schetste de spelregels rondom herindelingen en gaf een overzicht van de ontwikkelingen in Limburg tot dusver. Hij benadrukte dat het nooit over vorm of structuur alleen mag gaan, maar dat het belang en welzijn van de samenleving voorop dient te staan. Wethouder Raf Janssen uit Peel en Maas stond stil bij zijn ervaringen bij de vorming van de gemeente, en benadrukte het belang van overeind houden van de identiteit van de kernen die de nieuwe gemeente gaan vormen. Klik op 'Lees verder' 

 

Lees verder

Uitnodiging Bij de bijen in Eys

Het politieke jaar sluiten we ook dit keer weer op een gezellige en informele manier af. Zaterdag 2 juli neemt Jack Cremers, raadslid in Gulpen-Wittem en imker, ons mee langs verschillende biologische locaties in Eys. In verband met de inkoop van de catering graag aanmelden vóór maandag 27 juni via Maastricht-Heuvelland@groenlinks.nl

In de agenda vind je informatie over het programma van deze middag

Burgerinformatieavond over kerncentrales Tihange & Doel

Op 11 mei 2016 organiseren GroenLinks Maastricht, het Milieu front Eijsden, de Natuur en Milieufederatie Limburg en WISE Nederland, ondersteund door alle politieke partijen in de Maastrichtse gemeenteraad, een burgerinformatieavond over de Belgische kerncentrales in Tihange en Doel. De bijeenkomst vindt plaats in de Muziekgieterij (Boschstraat 7 in Maastricht) en begint om 19:00 uur (deuren open om 18:30 uur). Er is een breed programma, met verschillende sprekers, een informatiemarkt en mogelijkheid tot het stellen van vragen. Kom ook, zodat u goed geïnformeerd en op de hoogte raakt van de situatie rondom Tihange (en Doel).

Lees verder

Pagina's